In balans

In balans

In balans zijn is een vaak gebruikte term tegenwoordig. Balans kom je in meerdere werkgebieden tegen. Zo kunnen de technische mensen onder ons bedenken dat balans iets te maken heeft met evenwicht, iets waterpas afstellen. In de Formule 1 betekent ‘in balans’ zijn dat de voor- en de achterkant van de auto ideaal zijn afgesteld (dit kan per circuit verschillen). Maar wat betekent in balans zijn nu eigenlijk en wat is onze interpretatie daarvan?

Als we de Van Dale erop naslaan betekent balans het volgende:

ba·lans (de; v(m); meervoud: balansen)

  1. tweearmige weeg-schaal;
  2. evenwicht: in balans zijn in venwicht; uit zijn balans raken uit zijn evenwicht;
  3. (boekhouden) over-zicht van bezittingen en schulden: de balans opmaken het resultaat van zijn werk berekenen (ook figuurlijk). Zoals de verklaring in de Van Dale al laat zien is ‘balans’ op meerdere manieren interpreteerbaar.

Wij, bij bmitrainer, hebben hier een ‘eigen’ interpretatie aan gegeven. Wij geloven in het ‘in balans zijn’ van een persoon. Zowel op het mentale als het fysieke vlak. Zo hebben wij ook onze producten ingericht. Onze zakelijke trainingen zijn altijd voorzien van zowel het mentale als het fysieke aspect (mits de klant dit wenst uiteraard). Het kan ons niet gek genoeg zijn. Zo hebben wij recentelijk een training uitgevoerd waarbij het favoriete gedragspatroon van de medewerkers, door middel van het DISC® principe, is vastgesteld. Dit hebben wij gedaan door de medewerkers drie opdrachten te laten uitvoeren. Eerst hebben zij individueel een zelftest ingevuld, daarna hebben zij, in het bijzijn van het team, een aantal stellingen moeten beantwoorden om de training vervolgens in een escape room af te sluiten.

Ook  voor de particulieren onder ons hebben wij een bepaalde gedachte gehad bij het samenstellen van het programma. Zo valt het programma op te delen in drie afzonderlijke aspecten, namelijk mentale coaching, fysieke training en het daarbij behorende voedingsadvies. Door op drie fronten aan jezelf te werken zal je merken dat je steeds meer in balans komt. Je bent minder snel afgeleid (wie is dat tegenwoordig niet?), je zult merken dat je sterker, leniger en fitter word en last but not least zul je je gezonder voelen (en minder vatbaar voor ziektes). Prioriteiten stellen en hier vervolgens de discipline voor opbrengen om nu eindelijk eens aan jezelf te gaan werken. En, niet onbelangrijk, dat je het programma ook af gaat maken. Wij zullen in de komende blogs de aspecten verder uitdiepen. Wil je in de tussentijd meer weten? Schroom dan niet om contact (onder aan de pagina) met ons op te nemen.

Aanbevelen
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Delen
Laat een reactie achter