‘Dát gaat je nooit lukken…’

Nu het jaar ten einde loopt, komen er misschien wel gedachten bij je boven, over wat je volgend jaar eindelijk eens anders wilt doen. Niet meer overal ‘ja’ op zeggen, je aan je afspraken houden, vaker tijd doorbrengen met wie je dierbaar zijn … En áls je er zelf al in gelooft dat het dít keer wel gaat lukken, dan is er vast wel een goede bekende die je ‘moed’ inspreekt: “Dát gaat je nooit lukken …”

Nou, dat schiet lekker op. Daar zat je nét op te wachten … Fijn, zo’n opbeurend praatje, terwijl je toch al alle zeilen bij moet zetten om vóór het eind van het jaar alles gedaan te krijgen, wat afgerond moet worden. Toch is dit wel het moment om even stil te staan bij wat je doet. En vooral, hoe je het doet. Wij zijn dit jaar met zijn allen weer meer gaan multitasken en doen dus nóg meer met minder aandacht. Vat je hem? Je kunt je aandacht niet ongelimiteerd blijven verdelen. Met als gevolg dat je óf met een gevoel rondloopt dat je niet tot de kern van de zaak bent doorgedrongen, óf achteraf wordt geconfronteerd met vragen om verduidelijking, omdat je weer te snel op weg ging naar het volgende te blussen brandje …   

Ruis op de lijn. Ken je dat gevoel? Het lijkt op zo’n hinderlijke bromtoon, ergens op de achtergrond. Veroorzaakt door een of ander apparaat. Je kunt het geluid niet afzetten, het is er altijd. Je verlangt naar stilte.

Wat wil jij binnenkort anders doen? Wat zorgt bij jou nog altijd voor een niet te ontkennen onbalans? Wist je dat bmitrainer daarvoor een speciaal programma heeft ontwikkeld? Het hybride-programma “Fytaal”, waarbij mentale coaching en fysieke training worden gecombineerd, is een succesvolle manier gebleken om (vooral) directieleden, managers en anderen die te kampen hebben met mentale (over)belasting, handvatten te bieden, die leiden tot meer balans in het leven.

Hoor ik je nu denken: “Dát gaat je nooit lukken …”? Kom dan maar eens praten! Als je eraan toe bent, maak dan (een beetje) ruimte in de agenda. Die van 2019 zal best nog wel wat mogelijkheden bieden. Geef jezelf de kans om met behulp van “Fytaal” beter in balans te komen.

Machiel Kuijt en Mark de Groes durven het met hun ervaring op het gebied van mentale en fysieke begeleiding aan om te zeggen: “Dát gaat je zeker lukken!”

Machiel Kuijt

Aanbevelen
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Delen
Laat een reactie achter